Guna Khidmat Kontraktor Dari Kampung Je, Tapi Hasilnya Sangat Tip Top!

Mohon share tanda suka

Kita kalau boleh pasti nak berjimat sebanyak mungkin dalam bab dekorasi dan membawa masuk perabot rumah ni. Rezeki untuk mereka yang mendapat harga yang murah tetapi berkualiti. Rezeki juga menyebelahi Sara Sumayya apabila dia berjaya mendapatkan kontraktor tukang kayu dari kampung sahaja yang pastinya menawarkan harga yang lebih murah tetapi, hasil kerja yang sangat tip top. Dia sudah lama membuat carian harga dan tempat untuk membina kabinet dapur rumahnya sehingga ada yang mencecah 10K. Hasil cariannya, dia dipertemukan dengan tukang kayu dari kampung yang boleh custom-made kabinet dapur dengan sangat kemas dan teliti. Pilihan material kabinet dapur juga adalah dari kayu nyatoh yang tahan lama. Jadi, tidak perlu untuk menukar kabinet baru tetapi tukar cat sahaja. Begitu juga dengan table top yang dibuat oleh kontraktor yang teliti dan kemas. Selepas membuat tempahan, 3 minggu masa diambil untuk keseluruhan kabinet dapur siap dan sehari untuk pemasangan.

VIEW IN GALLERY

Warna pilihan adalah coklat asli, dan jubin dan design table top adalah pilihan suaminya manakala design untuk kabinet dapur merupakan idea ibunya. Kesimpulannya, hasil dapur yang dapat dilihat ini merupakan gabungan idea Puan Sara bersama suami dan ibunya.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Kos keseluruhan kabinet kayu jenis nyatoh atas dan bawah termasuk pemasangan adalah RM 4500 (kos table top tidak termasuk kerana ianya sekali dengan kos renovation bahagian lain). Blind tingkap berwarna hitam dari syarikat JD Curtain dari Nilai dan ukuran dilakukan secara percuma sahaja.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Sekiranya ada yang berminat, disertakan sekali nombor untuk anda survey harga kabinet dapur material kayu nyatoh (019-3886254) dan nombor kontraktor dari kampung yang menunjukkan hasil kerja yang kemas ini (018-272 9052 – Yono).

Kredit: Sara Sumayya

Tags: #idea kabinet dapur #idea untuk dapur #kabinet kayu nyatoh

Panduan Pencahayaan Untuk Setiap Ruang Dalam Rumah Yang Bajet & Mesra Alam
Mohon share tanda sukaPencahayaan, bahagian menyeronokkan dalam proses renovasi dan dekorasi rumah. Fixture
Transformasi Mudroom Bertemakan Hitam & Putih. Moody Namun Masih Terang
Mohon share tanda sukaWalaupun moody, ruang masih terang dan ‘mesra’. Itulah matlamat ketika
Dekorasi Rumah Pertama Gaya Muji Bertemakan Warna Putih, Kayu & Emas
Mohon share tanda sukaWalaupun sudah bertahun tinggal, terdapat dekorasi rumah yang masih dalam
Dekorasi Rumah Ini Dihiasi Barangan, Bunga Segar & Kehijauan Yang Cantik & Selesa
Mohon share tanda sukaWalaupun belum lengkap kerana masih banyak perlu dilakukan namun kelihatan

Comments are closed.