Hasil DIY Rak Pakaian Guna Barang Mr. DIY. Boleh Letak Baju Baby & Anak

Tiada almari, atau ruang dalam almari sudah tidak boleh menyimpan lebih banyak pakaian? Hasil DIY oleh lelaki ini iaitu Syazwan Ramli dalam menghasilkan rak pakaian menggunakan barangan dari Mr. DIY boleh anda jadikan idea. Kongsi isterinya, Ekin Zaid, sejak duduk di rumah sewa, mereka tidak mempunyai almari, melainkan sebuah almari 2 pintu ketika dia masih bujang. Kini apabila mereka sudah mempunyai anak, almari itu sudah tidak muat untuk menyimpan pakaian. Dia hanya melipat dan menyusunnya di atas lantai dalam bilik belakang.

Nak membeli almari, kosnya agak mahal. Jadi, dia terfikir untuk membuat rak pakaian ini yang harganya dalam RM 30 – RM 40 sahaja sebuah. Maka, suaminya menghasilkan beberapa DIY rak pakaian ini dari barang Mr. DIY sahaja. DIY ini adalah untuk bahagian penyangkut, jadi sangat sesuai juga untuk meletakkan pakaian baby atau anak-anak kerana tidak begitu berat.

Barang-barang yang digunakan dari Mr. DIY, Balik Pulau adalah:

VIEW IN GALLERY

11 batang paip PVC berukuran 96 cm, berharga RM 1.60 sebatang.

VIEW IN GALLERY

10 buah paip elbow berharga 41 sen sebuah.

VIEW IN GALLERY

6 buah paip T-socket berharga 66 sen sebuah.

VIEW IN GALLERY

Sepaket tali kabel berharga RM 2.56.

VIEW IN GALLERY

2 buah fitting D/E socket berharga 47 sen sebuah. Socket fitting ini adalah untuk menyambungkan penyangkut supaya lebih tinggi.

6 buah bakul berharga RM 2. 10 dari kedai Eco, Relau.

HASILNYA:

VIEW IN GALLERY

Selamat mencuba idea DIY ini. Kreatif dan menjimatkan!

Kredit: Ekinzaid Zaid

Scroll to Top