Idea Deko Rumah Flat Dengan 700+ Sqft Sahaja, Yang Penting Kemas Dan Selesa

Walaupun kita menetap di dalam rumah yang kecil, tiada salahnya untuk tetap menghias ruangan dalam rumah mengikut kemampuan dan bajet. Idea deko rumah flat kecil ini boleh anda gunakan kerana tidak perlu banyak barang pun, jadi rumah anda akan nampak luas dan kemas. Rumah jenis flat berkeluasan 700+ sqft lebih ini memang kecil tetapi sudah cukup selesa untuk keluarga kecil ini. Menurut Mira Santika, sewaktu mula-mula masuk ke rumah ini, keadaannya buruk dan tiada apa-apa barang kecuali barang dalam bilik yang dibeli sewaktu dia berkahwin.

Deko Rumah Flat 700+ Sqft

Bermula dari situ, sedikit demi sedikit dia deko rumah flat miliknya dengan membeli langsir dari IKEA sebanyak 2 pasang pada setiap bulan. Barangan lain pula dibeli dari Shopee dan kedai-kedai bajet seperti Mr. DIY dan Ninso. Meja kopi tidak diletakkan dan kaki bangku sofa tidak dipasang disebabkan anaknya yang masih kecil dan lasak.

VIEW IN GALLERY

Deko rumah flat – rak dinding dari IKEA dan tikar getah dari kedai hardware.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Boleh lihat video keseluruhan deko ruang tamu dan ruangan lain yang dikongsikan Mira dalam FB group ‘Kelab Dekorasi IKEA Malaysia’ di bawah ini:

– Ruang tamu

– Ruang tamu

– Ruang dapur

 Ruang laundry

Bilik tidur

Bilik tidur

Kredit: Mira Santika

Scroll to Top