Idea Dekorasi, Ruang Tamu

Idea Dekorasi Ruang Tamu Dengan Pemilihan Warna Perabot Yang Gelap

‘Kasih sayang bermula dari rumah’. Itulah bait ayat yang disampaikan oleh seorang wanita dan ibu iaitu Fiza ketika berkongsi idea dekorasi ruang tamu rumahnya melalui laman Facebook. Sebagai seorang ibu yang mempunyai anak-anak kecil, sesi mengemas rumah akan dilakukan apabila mereka sedang lena dibuai mimpi. Menumpang rezeki anak-anak, katanya, menyebabkan mereka sekeluarga dapat berteduh dalam kediaman yang selesa. Tidak semestinya memerlukan perabot yang mahal untuk kelihatan cantik, cukup hanya menyesuaikan dengan kemampuan dan citarasa masing-masing.

Idea dekorasi ruang tamu dengan perabot gelap

Kini, sudah 8 tahun keluarga ini menetap di sini, sambil mencuba untuk menambahbaik kediaman mereka sedikit demi sedikit demi keselesaan setiap ahli. Tambahnya lagi, idea dekorasi ruang tamu ini melibatkan pemilihan warna perabot yang gelap, memandangkan adanya anak-anak kecil. Jadi, tidak lah nampak ketara sebarang kekotoran yang melekat.

VIEW IN GALLERY

Pokok orkid maroon dari IG Shop @orchidmama_2020 manakala pokok orkid merah jambu dari Nilai 3.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Set sofa dari kedai perabot di Bangi berharga RM 3.5K. Material sofa ini bukan jenis dibasuh tetapi hanya lap menggunakan kain basahan.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Sekadar berkongsi idea dekorasi ruang tamu untuk anda, peminat-peminat deko, sebagai tempat berteduh dan berkasih sayang sesama ahli keluarga.

Kredit: Fiza