Nak Deko Rumah Tema Putih Untuk Rumah Pertama? Boleh Cuba Ni

Bagi sesiapa yang sudah berjaya memiliki rumah pertama, pasti mereka berasa teruja dan sudah membayangkan dalam kepala rupa bentuk dalaman rumah yang diidamkan. Apabila kaki melangkah ke dalam rumah, perasaan tidak sabar untuk merealisasikan impian yang telah diangan-angankan itu muncul. Maka, bermacam-macam idea dan rancangan yang dilakukan bagi memastikan ianya mengikut apa yang dikehendaki. Macam seorang wanita ini menerusi laman blognya memberitahu bahawa beberapa bulan sebelum diserahkan kunci, dia sudah merancang deko untuk rumahnya bersama-sama suami. Selain itu, dia juga membuat rujukan di internet untuk mendapat ilham mengikut minat dan bajet mereka.

Secara khsusnya, dia gemarkan perabot yang bertemakan putih dan warna-warna pastel sebagai hiasan dalaman. Penggunaan perabot juga adalah minima supaya ruang dalam rumah menjadi lebih luas dan lapang, tambah-tambah jikalau ada anak kecil yang aktif bermain. Untuk penyimpanan pakaian pula, dia menggunakan open wardrobe dan 2 unit chest drawer dari IKEA.

VIEW IN GALLERY

Rak TV, lampu meja, rak hiasan dan jam dari IKEA manakala rak besi jenama Lerberg itu dispray dengan warna gold.

VIEW IN GALLERY

Pokok artificial dari SSF.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Sofa, meja sisi dan kerusi jenis acapulco dari SSF manakala meja dan karpet dari IKEA. Sheer curtain itu juga dari IKEA untuk membahagikan ruang tamu dengan ruang dapur.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Set meja makan 4 orang dari IKEA.

VIEW IN GALLERY

Chest drawer jenama MALM untuk menyimpan pakaian, cermin bulat dari IKEA dan frame dari Kaison.

VIEW IN GALLERY

Tuan rumah mencadangkan katil jenama Leirvik dari IKEA ini kerana murah dan kukuh.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Kredit: pelabuhanmimpi.blogspot.com

Scroll to Top