Idea Dekorasi

Dekorasi SOHO Berkeluasan 550 Kps, Lintas Jalan Sahaja Untuk Ke Pejabat

Apa itu SOHO? SOHO bermaksud Small Office / Home Office yang digunakan oleh mereka yang menjadikan rumah sebagai tempat kerja. Idea dekorasi SOHO telah dikongsikan oleh Nazri Mustafa, dengan bajet yang terhad tetapi hasil yang cantik. Menurutnya, perkara pertama yang difikirkannya setelah mendapat unit SOHO ini adalah gaya dekonya. Ia merupakan unit SOHO berkeluasan 550 Kps unit tepi dan didatangkan bersama kabinet dapur, kabinet almari baju 4 pintu, meja kerja/study, plaster siling dan 2 unit penghawa dingin.

Disebabkan ini adalah kali pertama dia memperoleh sebuah unit SOHO, idea untuk menghias agak kurang. Setelah puas berfikir dan bertanya pendapat rakan-rakan, akhirnya seorang rakan mencadangkan khidmat seorang rakan lain dengan bajet RM 10,000. Ini lah hasilnya.

VIEW IN GALLERY

Pandangan ke arah pintu masuk.

VIEW IN GALLERY

Pandangan dari pintu masuk.

VIEW IN GALLERY

Divider menggunakan board dan dicat khas.

VIEW IN GALLERY

Meja boleh diselaraskan untuk 2 – 4 orang.

VIEW IN GALLERY

Headboard, meja sisi, divider, mengecat divider secara bercorak, mengecat semula sebelah dinding kepada warna light grey, re-wyring kedudukan lampu dan kabinet TV termasuk dalam kos bajet itu. Lampu, katil dan meja makan dibeli sendiri manakala sofa dan kerusi makan ditempah untuk kelainan.

Buat masa ini, unit ini masih digunakan untuk peribadi, tetamu peribadi dan klien. Paling seronok, dia hanya perlu melintas jalan sahaja dari pejabat untuk ke unit ini. Jadi, dapat lah pulang sebentar untuk segarkan diri.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Katil berada di sebelah divider.

VIEW IN GALLERY

Kredit: Nazri Mustafa