Idea Dekorasi, Ruang Tamu

Terapi Diri Seorang Surirumah, Hasil Deko Ruang Tamu Guna Bajet Sendiri Je

Adakah mendekorasi rumah merupakan terapi diri untuk anda? Jika ya, anda mempunyai minat yang sama dengan Madiha yang merupakan seorang surirumah. Terutamanya untuk surirumah, mereka tidak keluar bekerja dan bersosial dengan rakan-rakan seperti orang lain, dan waktu 24 jam diluangkan bersama suami dan anak. Oleh itu, deko adalah satu terapi untuk mereka. Cerita Madiha yang juga menjalankan perniagaan dalam talian, sejak berpindah ke rumah sendiri, rumah ini dihias sedikit demi sedikit menggunakan bajet sendiri sahaja.

Suaminya tidak masuk campur dalam urusan pembelian barangan deko kerana bajetnya sudah dibelanjakan untuk memasang grill, kipas, lampu dan keperluan-keperluan rumah. Jadi, dia hanya membantu dalam urusan pemasangan dekorasi. Kadangkala juga, idea deko mereka bercanggah tetapi kerana rumah ini adalah atas nama bersama, mereka cuba saling bertolak-ansur. Inilah hasil deko rumah keluarga kecil ini pada ruang tamu yang simple sahaja.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Jam dari Shopee.

VIEW IN GALLERY

Karpet dari GM Klang.

VIEW IN GALLERY

VIEW IN GALLERY

Bak kata ‘orang putih’, less is more. Walaupun simple, asalkan rumah sentiasa dalam keadaan kemas dan bersih, ia sudah mencukupi.

Kredit: Ida Madiha Alias